20 Mart 2013 Çarşamba

Makale : İnsan Neden Yazar?

 
      İnsan Neden Yazar ?

     İnsan neden yaşarsa, ondan yazar . Yazmak, ifade özgürlüğünün, hele hele bu hayat denen kısılmışlığın içerisinde kendini anlatmanın, belkide en özgür yolu. 

     Yoğun yaşıyoruz. Birileri bizi hamur gibi yoğuruyor. Ne kadar direnebiliriz ki bu baskılara ? Hayat denen ilüzyonun içerisinde kendin olarak kalmayı başarabilmek, belki de erdemli bir hayatın kapısını açan anahtarlardan biridir.
    
     Bundan böyle sizlerle BayKahin'in sayfasında, hayata dair ne varsa paylaşacağız. Bu kıstırılmış duygusundan, bir nebzede olsun soluk almak ve soluk vermek adına, sizlerle duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım. Uzun bir hayat bizi bekliyor. Kısa duraklama anlarımız var. Uzun bir hayatta iki satır okumak için bize vakit ayırın. Zira birileri, bizi dizginlerimizden fena yakalamış. Bu koşturmaca da biraz da olsa nefes almaya herkesin hakkı var. 

     Kendinize vakit ayırın. Hayat denen bu karmaşa içinde, kendin olarak kalmaya çalışmak için biraz durmak şart oldu. Durmak, insanı kendine getirir. Kendine ait olmayanlardan arınırsın. Durmak yeniden başlamak için ilk adımdır. Durun! Duralım. Biraz soluklanalım. 

     Havamızı, suyumuzu, ekmeğimizi çalanlardan en azından, nefesimizi kurtaralım. Bu hayat bizim ... 

      Derin Deniz ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder